Exemplu caz

Vă prezentăm un caz fictiv, cu personaje fictive ca să înţelegeţi mai bine ce drepturi aveţi dacă sunteţi victima nevinovată al unui accident rutier sau în caz de deces sunteţi rudele de rangul I al persoanei decedate.Pe data de 2011.05.23 autocarul unui firme româneşti, care transporta turişti români se întoarce din Spania. La nici 10 KM  de graniţa cu  Franţa, şoferul fiind obosit adoarme şi trece cu autocarul pe contrasens şi se izbeşte frontal cu un autoturism, în care călătorea o familie cu un bebeluş de numai 5 luni, coincidență banală, tot români.

În urma accidentului, din autocar sunt răniţi grav 5 persoane, din care una moare în drum spre spital.
Pasagerii aflate în autoturism suferă traumatisme multiple şi severe, în mod miraculos bebeluşul scapă aproape nevătămat. Din păcate mama acestuia rămâne paralizată de la gît în jos.
Fiind vorba despre un accident cu morţi şi răniţi, cazul ajunge la procuratură,  la sentinţa definitivă reiese clar că de producerea accidentului este vinovat şoferul autocarului.

În acest caz, asiguratorul la care avea firma de transport asigurarea obligatorie, RCA, legal trebuie să plătească tuturor victimelor sau rudelor acestora în caz de deces despăgubiri morale.
Să vedem cîteva variante:

1.   Firma de asigurare oferă victimelor o parte din suma maximă alocabilă în cazul lor, victimele acceptă suma  deoarece nu au cunoştiinţa despre suma reală maximă. 

2.   Victimele nu au cunoştiinţă despre acest drept al lor şi nu sunt despăgubiţi.

3.   Unul din victime, mai exact soţul persoanei decedate din autocar află de acest drept de la cineva,   plăteşte un avocat şi dă în judecată firma de asigurări. După 3 ani de procese, o grămadă de bani cheltuiţi pe avocat, primeşte cotă parte din suma maximă alocabilă în cazul său, din mai multe motive:
      - avocatul nu este expert în asemenea cazuri
      - avocatul nu are nici un interes, ca clientul său să primească suma maximă de despăgubire, deoarece  el şi-a primit onorariul
       
 4. Două persoane rănite din autocar, soţ şi soţie află de firma noastră, anuntă toate persoanele rănite din urma evenimentului. Agenţii noştrii se deplasează la domiciliul acestora,acordînd sprijin pentru pregătirea dosarului, completarea formularelor,etc.
      
Să vedem ce au de cîştigat clienţii noştrii de la punctul 4, care au decis să aleagă firma noastră:
  • spijin de la echipă profesionistă, care are deja foarte multe cazuri rezolvate în patru ţări
  • nu au plătit bani din buzunar firmei, deoarece firma lucrează pe "taxă de succes", din acest motiv dacă o persoană nu este îndreptăţită la despăgubire, nu pierde nici un leu
  • cazurile au fost rezolvate în cel mai scurt timp
  • toate victimele, rudele acestora în cazul decesului au primit suma maximă de despăgubire
  • transparenţă şi corectitudine
  • respect reciproc
  • sinceritate
Aşadar nu uitaţi !
Împărtăşiţi aceste informaţii sau dacă aţi fost victima nevinovată al unui accident rutier ne puteţi contacta. CLICK AICI

Dacă doriţi să deveniţi Agent / Consultant CLICK AICI
Vă dorim călătorii cît mai placute şi lipsite de evenimente !